רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
שייק תאנים והל
כשאין תאנים טריות אפשר להשתמש בדבלה - תאנה מיובשת. לתוספת לחלוח, ניתן להשרות אותה במיים לרבע שעה לפני הכנת השייק. יכול לשמש גם כארוחת בוקר קטנה כשלא ממש רעבים. מושלם לטיפוסי פיטה

חומרים לכוס אחת: | הכנה: | |||||
2-3 תאנים טריות או 1-2 דבלות (שהן מתוקות יותר!) כוס חלב שקדים/שיבולת שועל/אורז שמינית-רבע כפית הל טחון |
פותחים את התאנים לוודא שהן נקיות מתולעים, מכניסים לבלנדר יחד עם שאר המרכיבים.
לעיבוי וכדי שיהיה קצת יותר משביע - אפשר לטחון יחד גם חופן שקדים שעברו השריה
מצוין לפיטה לוואטה - כדאי להוסיף גם מעט ג'ינג'ר טרי או יבש כדי לחמם מעט. עדיף עם חלב שיבולת שועל לקאפה - פחות מתאים. אם כן - להפחית במספר התאנים. להעדיף חלב אורז או מיים. לתבל עם ג'ינג'ר |