תבשיל דוחן עם בטטה והל

חומרים: | הכנה: | |||||
כוס דוחן
2 כוסות מים
בטטה גדולה או שתיים קטנות
בצל סגול קטן (או לבן)
מעט שמן זית או קוקוס
כפית (או מעט יותר) ג'ינג'ר יבש או טרי מגורר
כפית זרעי כוסברה טחונים
רבע כפית הל - לא חובה |
משרים את הדוחן לכמה שעות. לא כדאי לוותר על ההשריה. שוטפים היטב מספר פעמים במיים קרים.
קוצצים את הבצל ומזהיבים קלות עם מעט שמן זית. מוסיפים את זרעי הכוסברה והג'ינג'ר.
חותכים את הבטטות לריבועים בינוניים (לא קטנים מדי) ומוסיפים לסיר ומאדים כמה דקות נוספות. מוסיפים את הדוחן השטוף והמושרה, ומכסים ב-2 כוסות מים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש עד שהתבשיל מוכן. מתבלים בהל ומגישים.
דוחן מצוין לקאפה (כי הוא מייבש וחמים). ספציפית במנה הזאת הבטטה קצת פחות מתאימה ואפשר להמיר אותה בכל ירק אחר. אם נשארים עם הבטטה - אפשר להוסיף עוד תבלינים חריפים נוגדי קאפה כמו פלפל שחור וזרעי חרדל
ואטה - יותר בטטה ויותר שמן גם בבישול וגם לאחר מכן
|