צ'פאטי

חומרים: | הכנה: | |||||
ל-20-25 יחידות:
2 כוסות קמח מלא
2 כפיות זית
1 כוס מים פושרים
¾ כוס קמח מלא בקערה נפרדת לקימוח משטח העבודה |
בקערה עמוקה מערבבים את הקמח עם כפית השמן, מוסיפים מים ולשים עד לקבלת בצק רך. מכסים ומניחים לנוח כחצי שעה. הממהרים יכולים לפסוח על המנוחה. הצ'פאטי יוצא טעים גם ככה.
מכינים כ-20-25 כדורים. מגלגלים כל כדור בידיים וטובלים אותו בקערת הקמח ומרדדים בעזרת מערוך ליצירת עיגול דק. אם הצ'אפטי נדבק, בוזקים עוד קמח. יש להקפיד לקמח גם את משטח העבודה וגם את המערוך.
לא לקמץ בקמח. זה יעזור
מחממים מחבת ברזל (גם מחבת קרמית עובדת מצוין) ומניחים את הצ'אפטי. לאחר חצי דקה-דקה או כאשר מופיעות בועות, הופכים את הצ'אפטי לחצי דקה נוספת.
לאחר מכן מניחים את הצ'אפאטי על להבה חשופה עד שהצ'אפאטי מתנפחת (ניתן גם לוותר על השלב הזה)
לא חייבים מחבת צ'פאטי מקורית
טוב לשלוש הדושות |