פשטידת דוחן וזוקיני

חומרים: | הכנה: | |||||
כוס דוחן. רצוי להשרות לכמה שעות ולשטוף היטב מספר פעמים 5-6 זוקיני (או קישואים) בצל בינוני מעט שמן זית גביע יוגורט עזים (לא חובה. נותן לפשטידה מרקם עשיר יותר) 2 ביצים 2 כפות קמח חומוס (או קמח מלא). אם מוסיפים לפשטידה יוגורט ייתכן ויהיה צורך ביותר קמח חומוס, כדי ליצור בלילה סמיכה ולא נזולית מדי לתיבול: מלח סלעים, זרעי כוסברה, כמון, פלפל שחור טימין/רוזמרין/אורגנו מעט קצח לקישוט - לא חובה |
מבשלים את הדוחן עם שתי כוסות מים ומעט מלח, כמו שמבשלים אורז. מניחים בצד.
מפזרים קצח מלמעלה
לטבעונים - אפשר בקלות להשמיט את הביצים והיוגורט ולפצות עם יותר קמח חומוס
בגלל שדוחן הוא חלבון מלא, הפשטידה הזאת יכולה לשמש כארוחה בפני עצמה, עם סלט לצידה. מצוין לקאפה. להוסיף אקסטרה תבלינים פיטה - במתינות
נסו גם את הלביבות דוחן ובטטה |