רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
שם:
דוא"ל:

'פיתות' אורז

פיתות גאוניות. בלי גלוטן, רכות וטעימות. שורדות הקפאה מצויין. לא נפתחות כמו פיתה אבל עדיין ראויות לתואר פיתה
  חומרים:       הכנה:  
 

כוס אורז בסמטי מלא

כוס קינואה לבנה

חצי כפית מלח

חצי כפית סודה לשתייה ללא אלומיניום

כף מיץ לימון טרי

 

     

שוטפים את הדגנים ומשרים למשך לילה

למחרת שוטפים שוב, מסננים וטוחנים בבלנדר עם מיים, עד כדי כיסוי. בערך כוס.

 הבלילה אמורה להיות סמיכה. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.

 

מחממים מחבת נון סטיק ומוזגים עם מצקת ליצירת פיתות בגודל שבא לכם. הופכים צד כשמתחילים לראות בועות ומעט השחמה.

 

מצננים היטב לפני ההקפאה

 

לוואטה - מתאים. כדאי לאכול עם גהי או שמן זית-זעתר

 

לפיטה - מתאים

 

לקאפה - אפשר לנסות יחס של 2/3 קינואה, 1/3 אורז. ולהוסיף תיבול כמו אורגנו/טימין

 
share
עוד מתכונים: