פוהה עם גזר וצימוקים

חומרים: | הכנה: | |||||
כוס פוהה (יספיק למנה אחת משביעה. או לשתיים קטנות) 1-2 גזרים לא גדולים מעט שמן זית או גהי חצי כפית זרעי חרדל חצי כפית זרעי כוסברה טוחנים מעט ג'ינג'ר טרי מגורר או יבש (לא חובה) 1-2 כפות שבבי קוקוס טבעיים חופן צימוקים כהים חופן קאשיו/שקדים קלויים קלות (בקלייה ביתית במחבת) מעט כוסברה קצוצה מלח ופלפל מעט לימון (לא חובה) למי שמעוניין לקחת את זה לכיוון יותר מתקתק: קינמון והל
|
מניחים את הפוהה במסננת ושוטפים אותה. זה מרכך אותה מגרדים את הגזר בפומפיה במחבת עם מעט שמן מניחים את כל התבלינים מלבד המלח לדקה-שתיים, עד שמתחילים להריח שהם "נפתחים" מוסיפים את הגזר המגורד ומרככים אותו קלות מוספים את הפוהה ומערבבים מוסיפים את הצימוקים והקאשיו והקוקוס. מתקנים תיבול, מקשטים בכוסברה קצוצה, מוסיפים מעט לימון ומגישים
ארוחת בוקר של פוהה מתאימה לכל הדושות. לוואטה היא עשויה להיות קלילה מדי.
ואטה - יותר ג'ינג'ר, יותר אגוזים פיטה - פחות זרעי חרדל. יותר כוסברה קאפה - יותר זרעי חרדל, פחות אגוזים |