מרק כל מיני שעועיות

חומרים: | הכנה: | |||||
חצי כוס שעועית לבנה
|
משרים את השעועית למשך הלילה. לסובלים מגאזים מומלץ להנביט את השעועית (משרים במים ללילה. בבוקר מסננים את המים ומניחים בתוך שקית הנבטה או בתוך צנצנת זכוכית שעליה מניחים חתיכת בד וסוגרים עם גומיה. לאחר 24-48 שעות יתחיל תהליך הנביטה. כשהשעועית רכה מוסיפים לסיר את שאר החומרים וחצי מכמות הכוסברה ומבשלים עד שהמרק מסמיך ומקבל צבע ארגמני עמוק. לאקסטרה הסמכה אפשר גם להכין רביכה. מחממים מעט שמן זית במחבת ומוסיפים כף-שתיים קמח מלא, מערבבים עד שנוצרת משחה ושופכים אותה לתוך המרק הרותח ומיד מערבבים היטב. תוך שניות המרק יהיה סמיך. בסיום הבישול מוסיפים את יתרת הכוסברה הקצוצה. |