רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
שם:
דוא"ל:

לחם דוחן-קינואה-כוסמת

בלי גלוטן ! טעים ! משביע ! שווה ניסיון, גם לסקפטיים
לחם דוחן-קינואה-כוסמת
  חומרים:       הכנה:  
 

כוס דוחן

כוס קינואה לבנה

כוס גוסמת ירוקה

כפית מלח סלעים ורוד/ים

חצי כפית סודה לשתייה ללא אלומיניום

תיבול: 

אני אוהבת עלי זעתר טריים אם יש - לפחות כף של עלים שמוללתם ביד. או יבשים

כפית טימין יבש או טרי

אפשר גם אורגנו/רוזמרין/זיתים

     

משרים את הדגנים ללילה

למחרת שוטפים היטב כמה פעמים ומסננים

 

טוחנים בבלנדר עם כוס וחצי מיים (אותה כוס שמדדתם את הדגנים) עד לקבלת בלילה חלקה. זה אמור להיות סמיך.

 

אם יש לכם זמן - כדאי לתת בשלב הזה לבלילה לתסוס מעט. בקיץ יספיק יום אחד. בחורף אפשר יומיים. עד שיופיעו בועות קטנטנות. להניח במקום חמים.

 

לאחר שלב ההתססה - מוסיפים את המלח והתיבול שבחרתם והסודה לשתיה.

 

מניחים נייר אפיה בתבנית אינגליש קייק. אני מחלקת את הכמות הזאת לשתי תבניות. אם רוצים פרוסות לחם גדולות אז בתבנית אחת.

 

אופים במשך כ-50 דקות ב-180 מעלות, עד שקיסם יוצא יחסית יבש.

 

לאחר כ-45 דקות מוציאים מהתבנית ואופים רק עם הנייר אפייה, לייבוש נוסף.

 

אם אין לכם זמן להתססה, אז פשוט טוחנים, מתבלים ואופים. גם יוצא טוב! 

 

להניח להתקרר, לפרוס ולהקפיא. טעים מאוד קלוי קלות בטוסטר

 

 

לוואטה - פחות מתאים כי כל הדגנים הללו נוטים לייבש. עדיף את הגרסה עם השיבולת שועל

 

לפיטה - מתאים

 

לקאפה - מתאים מאוד

 

 
share
עוד מתכונים: