בצל ממולא באורז ושקדים, ברוטב רימונים חמצמץ

חומרים: | הכנה: | |||||
3-5 בצלים בגודל בינוני (לא כולם כשירים למילוי אז כדאי להכין מספיק ליתר ביטחון)
למילוי: כוס וחצי אורז בסמטי מלא/עגול מלא
לרוטב: 4 כפות סילאן
4 כפות שמן זית
חצי כוס לימון טרי
חצי כוס מיים
2-3 כפות רכז רימונים טבעי
מלח, פלפל
כפית ג'ינג'ר טרי מגורד בפומפייה דקה
|
מתחילים בהכנת הבצלים למילוי. ובינתיים מעמידים סיר אורז מלא להתבשל (כוס אורז מלא, שתיים וחצי כוסות מיים). ומניחים לו להצטנן
הכנת הבצלים: מרתיחים סיר עם מים. בינתיים מנקים את הבצלים מהקליפה החומה הדקה ויוצרים בכל אחד מהם חריץ שמגיע עד ללב הבצל.
מכניסים את הבצלים עם החריץ לתוך סיר המים הרותחים לכ-8-10 דקות ומוציאים לתוך מסננת ומניחים להצטנן.
כעת יהיה נוח להפריד את שכבות הבצל וליצור מעין כיפות שניתן יהיה למלא. מניחים את כיפות הבצל על השיש וכשהמלית תהיה מוכנה נתחיל במלאכת המילוי.
להכנת המלית: מכניסים את האורז המוכן (להמתין שיצטנן מעט) לתוך קערה, מוסיפים לו את כל חומרי המלית, מערבבים ומוסיפים מהתבלינים אם צריך. המלית צריכה להיות רכה ומעט משומנת. אם זה יבש - להוסיף עוד קצת שמן זית.
מילוי הבצלים: לוקחים כיפת בצל, מניחים אותה על הכף היד וממלאים בתערובת האורז, מהדקים קלות ומניחים בסיר כשהפתח נמצא בתחתית. ממלאים כך את כל הבצלים שהכנו ומסדרים אותם צמודים אחד לשני בתוך סיר.
הכנת הרוטב:
מבשלים כחצי שעה על אש נמוכה וכעשרים-שלושים דקות נוספות בתוך התנור. (אפשר רק על הגז אם לא מתאפשר להכניס לתנור). מפזרים מלמעלה מעט סומק
מתאים לכל שלוש הדושות
|