רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
The Satvic Kitchen
סאטווה: צלילות, איזון, בהירות
אמנות בישול שמטפחת איזון של הגוף והתודעה
כל פיסת מזון שנכנסת אל פינו משפיעה על מצב התודעה שלנו. אוכל יכול להיות בעל איכות רג'אסית: מעורר אי נחת, עצבנות וחוסר שקט; בעל איכות תמאסית: כבד, מעייף, מכביד על המחשבה ועל הגוף או סאטווי: קל לעיכול, מעניק תחושה קלילה, בהירות מחשבה וצלילות.
אכילה נכונה, לפי הטבע המולד של האדם, מעניקה בריאות, איזון ואריכות ימים !
כל ארוחה צריכה לספק את כל אחד מהחושים: האוכל צריך להיות אסתטי
(ראייה), ערב לחיך (טעם), ארומטי (ריח), בעל טקסטורה נעימה (מגע), משמיע קול נעים
בזמן האכילה (שמיעה).
איך עושים את זה?
מה לומדים בסדנה?
- מהם המזונות הראג'סיים, התמאסיים והסאטוויים ואיך הופכים מזון כבד מטבעו לקל יותר ומזון שגורם לחוסר נחת למזון שמגביר שקט נפשי
- מהן ההשפעות הפיזיות והנפשיות של כל אחד מהטעמים: מה קורה באכילת יתר של חמוץ, מלוח וחריף? באיזה מצבים מומלץ להרבות באכילת מתוק ועוד
- נלמד את עקרונות הבישול האיורוודי המתאימים לכל אחד מהטיפוסים וכיצד ניתן להפוך בקלות מנה שמתאימה לאדם מטיפוס גופני-נפשי אחד למנה שמתאימה גם לחברו, הנמנה על טיפוס גופני-נפשי אחר
- נכין מטעמים שמספקים את כל החושים, את הגוף ואת התודעה, מהמטבח ההודי הקלאסי, בישול איורוודי מודרני וממקורות נוספים
פרטים נוספים ניתן לקבל במייל או בטלפון: 052-3112718 galiaazran@gmail.com