רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
שם:
דוא"ל:
סדנאות קרובות:

סדנת שבת לניקוי העיכול ב-9.4 ואומלט שיבולת שועל מפתיע

שלום חברות וחברים

 

כשדובים מתעוררים משנת חורף, האינסטינקטים שלהם שולחים אותם לאכול צמחים וגרגירי יער שמנקים ומעוררים את הקיבה לפני שהם מתחילים להסתער על הציד באופן מאסיבי. זה קורה בסוף החורף, כשהאביב מגיע. אצלנו זה קצת הפוך, אבל דומה - בחורף אנחנו אוכלים הרבה, זזים מעט ובמקרה הטוב מעלים רק קילו-שניים. בחורף, האגני, אש העיכול, בשיאה, מה שמאפשר לנו לאכול קצת יותר וגם לעכל מזונות כבדים ושומניים יותר, שנותנים לגוף אנרגיה וכוח לעבור את העונה הקרה. בפועל מה שקורה זה שרוב האנשים אכן מקשיבים לאגני ואוכלים, אבל לא זזים הרבה (לא מתעמלים, פחות יוצאים מהבית) וצוברים עודפי קאפה ואמה (רעלים), שזו דרך אלגנטית לומר: נהיים כבדים, עייפים וחסרי אנרגיה.

 

ואז מגיע האביב, על כל רעננותו, ומזמין אותנו לסלק את כל הקאפה שהצטברה, לנקות את הערוצים, להשיל את העודפים הגופניים והמנטליים, ולהתכונן לעונה החמה.

 

מזמינה אתכם לסדנת העיכול שאני עורכת כבר מספר שנים, הפעם היא תהיה בדיוק בהקשר הזה - איך לנקות את מערכת העיכול ולהכין אותה לקיץ שבפתח. בנוסף נלמד בסדנה איך לשמור על עיכול תקין במשך כל השנה, איזה שילובי מזון לא כדאי לעשות, מתי כדאי לאכול ועוד הרבה ידע איורוודי חכם ומיטיב. הסדנה כוללת גם תרגול יוגה, שאותו תעביר חברתי ושותפתי תמר עדי, מורה בכירה ליוגה שתלמד אותנו תרגילי בטן יעילים לעיכול. הסדנה תתקיים בכרכור, ב-9.4, בשבת (כדי ששום דבר לא יפריע!), משעה 10:00 עד 14:00. עוד על הסדנה תוכלו לקרוא פה. ואם יש שאלות מוזמנים בשמחה לכתוב לי או לצלצל.

 

ikul-kolaz-400

אומלט שיבולת שועל

ועכשיו לאומלט שיבולת השועל: אני לא יודעת אם זו המצאה שלי, או שמישהו כבר חשב על זה לפניי. אבל בעיני זו מנה גאונית, משביעה ופשוטה להכנה. סליחה עם הטבעונים, כי היא מכילה ביצה (חופש!). אפשר לעשות גם ללא ביצה, שהרי השיבולת שועל צמיגית ודביקה אבל טרם ניסיתי.

 

העקרון פשוט: טורפים ביצה ומדללים עם מעט מיים, כדי להוסיף נפח, מוסיפים שיבולת שועל טחונה (בבלנדר, או אפילו במטחנת קפה), ובנקודה הזאת מחליטים אם הולכים לכיוון המתוק או המלוח - שניהם מעולים!

בגרסה המלוחה (הנה המתכון המלא) אני מוסיפה עלים ירוקים קצוצים, כפית חרדל דיז'ון איכותי וכמון וזה ממש יוצא כמו מין פשטידונת קטנה טעימה ומשביעה. במקום עלים ירוקים אפשר גם קישוא מגורד. בגרסה המתוקה אני מוסיפה במקום המים קצת חלב טבעוני כלשהו - שקדים/אורז וכד', מעט המתקה, קצת תמצית וניל איכותית ובננה מעוכה (לא תמיד) ומתקבל מעין פנקייק טעים ומשביע. אפשר לוותר על המתקה, בייחוד אם מוסיפים בננה וחלב שקדים.

אומלט שיבולת שועל ומייפל

 

עכשיו ודאי תאמרו למי יש זמן וכוח לטחון שיבולת שועל. אז קודם כל מדובר בפעולה פשוטה ומהירה להפליא. ניתן לטחון מבעוד מועד כמות גדולה, לאחסן בצנצנת זכוכית ואז להכניס את האומלט הזה לשגרת הארוחות שלכם. הולך נהדר בארוחת בוקר. ומי שבכל זאת מתעצל, אז אפשר לקנות את הקוואקר הדק. קחו בחשבון שכשטוחנים את הקוואקר לקמח - מתקבלים פנקיים ופשטידוניות נאות יותר למראה. הטעם אותו טעם, טעים!

למי שרוצה משהו קצת יותר קונבנציונלי, הנה מאפינס שקדים ואוכמניות.

 

בברכת אביב שמח, קליל ורענן

להתראות!

 

share