רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
שם:
דוא"ל:

ממולאים מתוקים

הפינוק המתוק הכי קל להכנה. אם מתעצלים להכין מרציפן ביתי, אפשר לקנות איכותי בחנות טבע.
מישמיש ממולא מרציפן
  חומרים:       הכנה:  
 

10 מישמשים טבעיים חומים (או יותר אם בא לכם כמות גדולה יותר)

חבילת מרציפן - 200 גר'. ללא תוספות. אפשר גם להכין לבד, פרטים בהמשך

 

חפיסת שוקולד מריר איכותי 70-90 אחוז, לפי טעמכם.

     

פותחים עם סכין את המישמיש רק מצד אחד, כמו שפותחים פיתה.

 

ממלאים במרציפן וסוגרים. זה נדבק יפה כי המישמש מאוד גמיש

 

ממיסים שוקולד מריר בסיר קטן שיושב בתוך סיר עם מים רותחים, מה שנקרא באן מרי

 

טובלים את המישמשים הממולאים בשוקולד ומניחים על צלחת להתקשות.

 

אפשר גם לוותר על השלב הזה, למי שלא אוהב.

 

מאחסנים במקרר. 

 

הנה מתכון פשוט להכנת מרציפן, אפשר וכדאי להפחית משמעותית את כמות הסוכר שבמתכון, ובמקום סוכר לבן להשתמש בסוכר קנים בהיר דק

 

ואטה - מומלץ. לשוקולד ציפוי כדאי לבחור 70%, שיהיה פחות מריר

פיטה - מומלץ

קאפה - כדאי לתבל את המרציפן בתבלינים כמו קינמון, הל, ציפורן, פלפל שחור, ג'ינג'ר, גרידת לימון. שוקולד 90% לציפוי. ובכל מקרה - במתינות. 

 

 

 
share
עוד מתכונים: