רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
סלט קינואה עם סלק ויוגורט עזים
קינואה עתירה בערכים תזונתיים ומתפקדת כחלבון. את הקינואה מומלץ לבשל כמו שמבשלים פסטה (מאחר והיא מכילה חומר שנקרא ספונין שאותו אנחנו לא רוצים בתבשיל), וכאשר היא מוכנה (מעט נפתחת ומתרככת) לסנן את המיים ולשטוף אותה. את הסלט הזה אני מכינה עם קינואה לבנה. אפשר גם עם אדומה או חצי חצי

חומרים: | הכנה: | |||||
כוס קינואה מבושלת (ראו הערה)
|
מבשלים את הקינואה (כמו שמבשלים פסטה), מסננים את המיים, שוטפים ומניחים להצטנן למספר דקות.
מגרדים בפומפייה את הסלק החי, מערבבים עם הקינואה, מוסיפים שמן, חומץ תפוחים, גרעיני חמניה ומתבלים.
עם ההגשה אפשר להוסיף כף יוגורט עזים מלמעלה. |