רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
תה חולינג'אן
החולינג'אן, בן דוד של הג'ינג'ר, מצוין לימות החורף הקרים. הוא מחמם, משפר עיכול ומחזק אגני וטוב במיוחד לכל מי שסובל בחורף מכפות ידיים ורגליים קרות.

חומרים: | הכנה: | |||||
חתיכת חולינג'אן – ניתן לקנות בחנויות תבלינים. מכונה גם גלאנגל
|
מרתיחים יחד עם 2 כוסות מיים, מנמיכים את האש ומניחים להתבשל לכמה דק'. ניתן להמתיק לאחר הבישול עם דבש או כל המתקה אחרת שחביבה עליכם.
גלאנגל, או בשמו הבוטני, Alpinia officinarum הוא עוד חבר ממשפחת הזנגביליים, ובדומה לג'ינג'ר - גם הוא מצוין לעיכול. בייחוד למצבי עיכול חלש, חוסר תיאבון, גאזים ונפיחות
פיטה - בזהירות, בייחוד אם יש נטייה לצרבות וכיבים. ועדיף רק בחורף ואטה וקאפה - מצוין כל השנה
|