רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
שם:
דוא"ל:

תבשיל פול ירוק-אפונה-מאש

תבשיל טעים שכל כולו חלבון וירקות. משביע ורענן. אם אין לכם מאש מושרה אפשר להכין רק עם פול ירוק ואפונה גינה.
תבשיל פול ירוק-אפונה-מאש

 

  חומרים:       הכנה:  
 

כוס פול ירוק (אם לא בעונה אז קפוא)

כוס אפונת גינה (כנ"ל)

כוס מאש שהושרה לילה והונבט קלות - לא חובה להנביט אבל זה נותן לו יציבות טובה והוא לא מתפרק בתבשיל.

ירקות - אפשר לבחור איזה תמהיל שאוהבים:

כרוב חתוך לרצועות, שומר חתוך, מנגולד, תרד, בצל ושום, פטרוזיליה או כוסברה או שמיר, או שלושתם, דלורית או דלעת חתוכים לקוביות גדולות יחסית, גזר חתוך לרצועות (אפשר עם הקולפן)

 

תיבול: כפית זרעי כוסברה טחונים, כפית אורגנו מיובש או טרי, חצי כפית טימין מיובש או טרי, מלח ופלפל

     

מבשלים את המאש המושרה והמונבט קלות עד לריכוך. לא לבשל יותר מדי! זה ימשיך להתבשל עוד קצת גם בתבשיל. אפשר להוסיף לאותו סיר גם את הפול הירוק - שלא צריך הרבה בישול. מסננים ומניחים בצד.

 

חותכים את הבצל לרצועות ומזהיבים עם מעט שמן זית. מוסיפים שום אם רוצים. ואת זרעי הכוסברה הטחונים.

 

מוסיפים את הירקות היותר קשים - כרוב ושומר וגזר ולאחר מכן את הדלורית או הדלעת ולקראת הסוף את התרד והמנגולד. מוסיפים את התבלינים הירוקים - אורגנו וטימין

 

מוסיפים את אפונת הגינה (שלא צריכה בישול מקדים) ואת המאש והפול הירוק שבישלנו, מערבבים כך שכולם יקבלו את טעמי התיבול. מוסיפים מעט מיים ונותנים לכל התבשיל קצת להתבשל יחדיו.

 

מפזרים למעלה חופן עלים ירוקים - פטרוזילה, כוסברה, שמיר - מה שאוהבים.

 

מזלפים עוד קצת שמן זית ומגישים.

 

אפשר לאכול ללא תוספת - זה מאוד משביע. ואפשר לצרף אורז, קינואה או כל דגן אחר שאוהבים.

 

 

לוואטה - יותר מאש ואפונה גינה. פחות מהפול. ולהוסיף יותר דלעת ותרד ופחות כרוב

לפיטה - מושלם כמו שזה. שפע כוסברה מלמעלה תמיד טוב להפחתת חום

לקאפה - יותר פול ירוק ומאש. פחות דלעת ויותר ירוקים

 

 
share
עוד מתכונים: