רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
שם:
דוא"ל:

רולדות פרג מקמח שקדים

בצק שעשוי כל כולו משקדים. הולך טוב עם פרג או ממרח תמרים או ממרח אגוז נמר
רולדות פרג מקמח שקדים
  חומרים:       הכנה:  
 

לבצק:

 

2 כוסות קמח שקדים 

ביצה

כפית אבקת אפיה

כפית תמצית וניל איכותית

רבע כוס (או פחות) סוכר קוקוס/סוכר קנים/ 4-5 כפות סוויטנגו

 

 

 

המלית:

 

לא משנה באיזו מלית בוחרים, לכל אחת מהן מוסיפים בגלגול כחצי כוס אגוזי מלך שבורים

 

הכי קל (וקלאסי) זה ממרח תמרים טבעי. ניתן לקנות בכל סופר. ואפשר גם להכין לבד: לוקחים כ-20 תמרים מגולענים וטוחנים עם מעט מיים עד ליצירת מחית שיהיה קל למרוח על הבצק

 

אופציה נוספת קלה: ממרח אגוז נמר - המתיקות עדינה מאוד ומגיעה מהאגוז בלבד. יש בטעם שוקולד ובטעמים נוספים. יש בכל חנות טבע. טעים מאוד.

 

אופציה שמצריכה קצת יותר עבודה - מלית פרג:

 

250 גר' פרג טחון טרי. כדאי לקנות רק במקום שבו טוחנים מול עיניכם.

 

250 מ"ל חלב - איזה שרוצים. אני משתמשת בחלב סויה

 

חצי כוס סוכר קוקוס/קנים

 

80 גר' חמאה או שמן קוקוס

 

כפית תמצית וניל

 

גרידה מלימון שלם

     

מכניסים את כל החומרים לקערה ולשים עד לקבלת בצק שמזכיר מרציפן. עוטפים בניילון ומניחים לנוח כחצי שעה.

 

מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק, בעדינות רבה, בין שני ניירות אפיה. יוצרים מלבן בעובי בינוני - לא דק מדי. מסירים את הנייר אפיה העליון.

 

מלית פרג:

 

מבשלים את הפרג עם החלב כרבע שעה. מוסיפים את שאר המרכיבים ומבשלים כמה דקות נוספות. טועמים לוודא שמספיק מתוק ולא נותרה מרירות מן הפרג ומניחים להצטנן. אם יצא נוזלי מדי ניתן להוסיף כף או שתיים של קמח שקדים.

 

מורחים בעדינות מהמלית על גבי המלבן שרידדנו. מפזרים אגוזים קצוצים ומגלגלים בעדינות, יחד עם הנייר אפיה התחתון, כמו בסושי.

 

מניחים בתבנית אפיה על גבי נייר. חורצים בעדינות סימני חיתוך אלכסוניים.

 

אופים כ-20 דק' ב-180 מעלות עד שהתחתית משחימה קלות.

 

מניחים להצטנן. אם רוצים ניתן לפזר גם אבקת סוכר (ניתן לטחון סוכר קנים).

 

 

במתינות מתאים לכל הדושות

 

לוואטה - עדיף במילוי תמרים. אם בוחרים בפרג - כדאי להוסיף חמאה

לפיטה -  מתאים בכל המילויים

לקאפה - עדיף עם מלית פרג, בשל המרירות הקלה. להפחית מכמות הסוכר

 
share
עוד מתכונים: