רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
שם:
דוא"ל:

קציצות ברוטב אדום

קציצות טעימות שאפשר להכניס לתוכן איזה ירקות שאוהבים ויש כרגע במקרר. קלות להכנה ותמיד מצליחות. אפשר עם או בלי רוטב. אבל כמובן שיותר טעים עם
קציצות ברוטב אדום
  חומרים:       הכנה:  
 

 

בטטה גדולה

1-2 גזרים

סלק קטן  או חצי סלק (שלא יהיה מתוק מדי)

1-2 קישואים/זוקיני

בצל גדול או שניים בינוניים

חצי כוס קמח עדשים כתומות

רבע כוס קמח חומוס (או עוד קמח עדשים כתומות)

1-2 שיני שום

מלח, פלפל

רבע כפית כורכום

רבע כפית זרעי כוסברה טחונים

כפית בהרט לקציצות (לא חובה, אבל מתחבר טוב למתיקות הבטטה)

 

לרוטב:

 

פחית עגבניות מרוסקות או 5-6 עגבניות טריות מגוררות בפומפייה

1-2 שיני שום כתושות

המיץ שנותר מסחיטת הירקות

מלח ופלפל

מעט סוכר חום להפגת החומציות

תבלינים אופציונליים: אורגנו, טימין, כוסברה טרייה או מה שאוהבים.

 

מוזמנים להכין את רוטב העגבניות החביב עליכם, רק אל תשכחו להוסיף את מי הירקות ולדאוג לזה שיהיה הרבה רוטב, כי בגלל קמחי העדשים הקציצות סופחות הרבה מהרוטב.

     

 

קוצצים את הבצל ומזהיבים עם מעט שמן זית. מניחים בצד.

 

מגררים את כל הירקות בפומפייה ולאחר מכן סוחטים היטב מכל הנוזלים. את הנוזלים שומרים בקערה, אחר כך נוסיף אותם לרוטב האדום. אם יש קישואים, שימו לב לסחוט היטב.

 

מערבבים בקערה את הירקות הסחוטים, שום כתוש, תבלינים ומתחילים להוסיף את הקמחים. הכמות תלויה בסוג הירקות. מוסיפים כמה שמרגיש, עד שהעיסה מתמצקת אך עדיין נותרת לחה וניתן להכין ממנה קציצות. שימו לב לא להוסיף יותר מדי קמח שייבש את הקציצות.

 

משמנים קלות נייר אפיה ומניחים את הקציצות. אופים כ-40 דקות ב-180 מעלות, עד שהקציצות משימות מעט והתחתית נראית אפויה. מניחים להצטנן.

 

קציצות ירק

ככה הן נראות כשהן יוצאות שזופות ומוכנות מהתנור

להכנת הרוטב:

כותשים את השום ומטגנים אותו במעט שמן זית לדקה-שתיים.

מוסיפים את העגבניות ומערבבים.

מוסיפים את מי הירקות ומיים נוספים ומבשלים את הרוטב כ-10 דקות. כדאי להוסיף מספיק נוזלים, כדי שיהיה מספיק רוטב לקציצות לשחות בו.

 

מניחים את הקציצות המוכנות בתוך הרוטב ומוודאים שלכולן יש מספיק מקום ומספיק רוטב. אם חסר תמיד ניתן להכין עוד קצת ולהוסיף.

 

מבשלים יחד כ-20 דקות. הקציצות נרטבות וסופגות את הרוטב.

 

טעים עם אורז, על פירה או ככה בלי כלום. הן משביעות ועשירות.

 

לוואטה מתאימות מאוד. עדיף עם קמח עדשים כתומות 

 

לפיטה כדאי שיהיו פחות עגבניות ברוטב. עדיף להוסיף כוסברה טרייה מצננת 

 

לקאפה להוסיף יותר קמח חומוס, שמייבש. אפשר להוסיף גם קצת צ'ילי

 

 

 

 
share
עוד מתכונים: