רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
שם:
דוא"ל:

עוגיות שקדים

פשוטות וטעימות. מתאימות לכל הנמנעים והנמנעות מגלוטן, מכל סיבה שהיא
עוגיות שקדים
  חומרים:       הכנה:  
 

2 כוסות קמח שקדים (225 גרם). ניתן לקנות או לטחון לבד בבית. יוצאות רכות יותר עם קמח שקדים קנוי

 

חלבון ביצה

 

רבע כוס סוכר קוקוס/סוכר קנים/סוויטנגו (אפשר גם פחות)

 

כפית מיץ לימון טרי

 

כפית מי ורדים

 

כפית תמצית וניל

 

חצי כפית אבקת אפיה

 

קורט מלח

     

מקציפים את החלבון עם הסוכר - עם מקצפה ידנית קטנה או אפילו עם מזלג

 

מוסיפים את שאר החומרים ולשים עד שמתקבל גוש בצק שמזכיר מרציפן. אם חסר קצת נוזל - ניתן להוסיף עוד קצת מיץ לימון או מי ורדים.

 

יוצרים עיגולים, נועצים שקד לקישוט ומעט מועכים. 

 

מניחים על נייר אפיה ואופים כרבע שעה ב-180 מעלות, עד שהתחתית משחימה קלות.

 

מאחסנים בצנצנת אטומה. נותרות טריות וטעימות זמן רב

 

מתאים לכול הדושות

 

 
share
עוד מתכונים: