רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
'טחינה' שקדים
המתכון הזה מיועד לכל מי שצריך להימנע מאכילת שומשום (למשל הסובלים ממחלות עור) אבל מתקשה לוותר על טחינה. הפתרון: טחינה משקדיה, ממרח שקדים טחונים

חומרים: | הכנה: | |||||
רבע כוס שקדיה (או כל ממרח 100% שקדים אחר)
1-2 שיני שום כתושות
מעט שמן זית
מלח סלעים ופלפל שחור
מים |
מערבבים את השקדיה עם מים בעזרת מטרפה או מזלג, מוסיפים את השום הכתוש, התבלינים ומעט שמן זית. אפשר גם להכניס את כל החומרים לבלנדר.
תוספת: עלים ירוקים כמו כוסברה/פטרוזיליה/רוקט.
טעים על תבשילים, סלט או ירקות אפויים (בייחוד על דלעת או בטטה) או בסנדביץ.
אפשר להכין ממרח שקדים לבד בקלי קלות: משרים שקדים במים למשך הלילה. מסירים את הקליפה (או שקונים שקדים קלופים) וטוחנים בבלנדר עם שאר המרכיבים
מגביר קאפה |