רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
שם:
דוא"ל:

"חומוס מאש"

גם טעים מאוד וגם הרבה יותר עדין וידידותי לעיכול מחומוס אמיתי. מאש (Mung Bean) - היא קטניה טרי דושית - משמע מפייסת ונעימה לכולם
"חומוס מאש"
  חומרים:       הכנה:  
 

כוס מאש ירוק

רבע כוס טחינה (משומשום מלא - יהיה כבד ועשיר יותר)

1-2 שיני שום, לפי טעמכם

תיבול:

רבע כפית כמון טחון

חצי כפית או יותר זרעי כוסברה טחונים

מלח לפי הטעם

סומק לעיטור מלמעלה

שמן זית ומיץ לימון טרי לזילוף

 

     

משרים את המאש - רצוי ללילה. או לפחות 5-6 שעות. אין צורך להנביט, זה פחות מתאים בממרח.

 

לאחר ההשריה מבשלים עד לריכוך מלא. כדאי ומומלץ להחליף את מי הבישול לפחות פעם אחת.

 

מכניסים למג'ימיקס/בלנדר את כל המרכיבים. מוסיפים מעט מיים - תלוי כמה סמיך או דליל אתם רוצים את הממרח.

 

מסדרים בצלחת הגשה, מזליפים בנדיבות שמן זית ולימון, מפדרים בסומק אדמדם. אפשר גם להוסיף כוסברה/פטרוזיליה קצוצה

 

מתאים לכל הדושות!

 

לוואטה - מתאים

לקאפה - להפחית את כמות הטחינה ולהוסיף הרבה פטרוזיליה

לפיטה - להוסיף הרבה כוסברה

 
share
עוד מתכונים: