חביתת קמח חומוס

חומרים: | הכנה: | |||||
חצי כוס קמח חומוס
|
מערבבים את הקמח עם המים בעזרת מטרפה ידנית עד שמתקבל מרקם נוזלי אחיד. מוסיפים את הבצל הירוק והתבלינים.
במחבת איכותית שלא נדבקת בקלות, שמים מעט שמן קוקוס ושופכים מהבלילה בעזרת מצקת. אם יש לכם רינגים של פנקייק אפשר להכין איתם חביתיות עגולות ויפות. ואפשר גם לשפוך על כל המחבת.
אני מאוד אוהבת אותן רק עם כורכום ומלח, אבל אפשר להוסיף עוד הרבה תבלינים נוספים, כולל עלים ירוקים קצוצים - פטרוזיליה, כוסברה, תרד, שמיר.
לחביתה עשירה יותר אפשר להוסיף גם פטריות.
בגלל שחומוס הוא מאוד יבש, החביתה תשמח לקבל על הצלחת זילוף שמן זית ומעט לימון טרי. זה מרטיב אותה ועושה אותה יותר עסיסית. ישתלב טוב כמובן גם עם בת הזוג הנצחית של החומוס - הטחינה
טעים עם סלט וטחינה, אבוקדו ואפילו עם ריבה. אני תמיד שומרת את האחרונה לריבה.
חביתת קמח חומוס עם קונפיטורת גויאבות וג'ינג'ר. הולך עם כל ריבה
מצוין לקאפה. אפשר יותר כורכום |