רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
שם:
דוא"ל:

דייסת קינואה

הדייסה יוצאת רכה ומפנקת יותר אם מכינים אותה מקינואה לבנה
דייסת קינואה
  חומרים:       הכנה:  
 

רבע-חצי כוס קינואה לבנה (תלוי כמה אתם רעבים בבוקר). אם זכרתם להשרות לילה לפני או כמה שעות - זה ירכך עוד את קינואה

 

חלב כלשהו לבחירתכם. לא חובה, אפשר גם רק עם מיים. יהיה פחות עשיר.

 

תבלינים לפי הטעם: קינמון, הל, מוסקט, ציפורן

 

מעט תמצית וניל

 

תוספות: פרי שאוהבים, פרי יבש (תמר/מישמיש/דבלה/צימוקים/אוכמניות, אגוזים שאוהבים.

 

תוספת להעשרה: כפית-כף ממרח שקדים (כדאי במיוחד אם מבשלים רק על בסיס מים)

 

המתקה: אפשר להסתפק במתיקות הפירות או להוסיף מעט מייפל/סילאן/דבש חרובים או דבש רגיל - אותו כדאי להימנע מלבשל ולהוסיף אותו רק בהגשה

     

מבשלים את הקינואה עם הרבה מיים (כמו פסטה). כשמתחיל להיווצר קצף לבן מסננים.

 

מחזירים לסיר, מוסיפים בערך כוס מיים או חצי כוס מיים וחצי כוס חלב שאוהבים (שקדים/אורז/שיבולת שועל), מכניסים פנימה את הפירות היבשים שיתרככו בבישול וייתנו מתיקות. מתבלים וממתיקים אם רוצים המתקה נוספת.

 

את הפירות הטריים ניתן לבשל או לחתוך טרי בהגשה. מקשטים עם אגוזים וזילוף של ממרח שקדים.

 

 

לוואטה - עם יותר שקדיה וחלב. להוסיף קינמון

לפיטה - מתאים עם או בלי חלב. להוסיף הל

לקאפה - מתאים מאוד. פחות חלב ושקדיה. יותר תבלינים. אפשר גם להוסיף מעט ג'ינג'ר ופלפל שחור או פיפאלי

 
share
עוד מתכונים: