רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
שם:
דוא"ל:

באסן לאדו: ממתק חומוס

ממתק הודי גאוני מקמח חומוס. טעים ומיוחד ומתאים לכל מי שלא רוצים לאכול קמח חיטה ! ואפשר גם בגרסה טבעונית
לאדו, ממתק חומוס
  חומרים לכ-15 יחידות:       הכנה:  
 

 

2 כוסות קמח חומוס (יש בכל חנות טבע)

חצי כוס סוכר קוקוס/סוכר קנים דק (אפשר גם פחות!)

125 גר' גהי או חמאה או שמן קוקוס

כפית הל טחון

חצי כפית קינמון

כף קוקוס מגורר (לא חובה)

4 כפות אגוזי מלך קצוצים דק, או פיסטוק או אגוזי לוז או פקאן - או תערובת של כולם. חובה שיהיה קצוץ דק

עוד קצת קוקוס לקישוט

     

 

ממיסים את החמאה/גהי/שמן קוקוס - מה שבחרתם.

 

מוסיפים את קמח החומוס ומערבבים כל הזמן עד שכל הקמח נעטף בשמן. מערבבים על גבי אש בינונית כרבע שעה, עד שקמח החומוס משנה את צבעו לחום והמטבח מתמלא בריח קלוי נעים. לקראת הסוף מוסיפים את התבלינים והאגוזים הקצוצים.

 

מורידים מהאש ומוסיפים את הסוכר. מערבבים היטב כך שכל הסוכר נמס פנימה.

 

מניחים להצטנן קלות עד שאפשר להכניס ידיים לתערובת. יוצרים כדורים קטנים ויפים. אפשר להשאיר אותם כך או לגלגל אותם בשקדים/אגוזים טחונים או קוקוס.

 

הלאדו נשמרים זמן רב בקופסא ואפילו משתבחים לאחר כמה ימים.

 

ואטה: פחות מומלץ, בגלל האיכות המייבשת של החומוס

פיטה: מתאים מאוד

קאפה: מתאים. אפשר להוסיף יותר קינמון

 

 
share
עוד מתכונים: