רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
אורז בסמטי עם קאשיו וצימוקים
מנה מרגיעה שמייצרת בתודעה איכות של satva - צלילות, בהירות ורוגע

חומרים: | הכנה: | |||||
כוס אורז בסמטי לבן שטוף
כף-שתיים גהי או שמן חמניות/זרעי ענבים בכבישה קרה
חופן צימוקים כהים
חופן קאשיו לא קלויים
1/3 כפית אבקת ג'ינג'ר יבש
1/8 כפית אגוז מוסקט
1/3 כפית הל טחון (או 4-5 תרמילים פתוחים)
1/8 כפית קינמון
מלח סלעים ופלפל שחור |
ממיסים את הגהי בסיר, מוסיפים את התבלינים, מלבד ההל, לדקה-שתיים. מוסיפים את האורז והצימוקים ומערבבים.
מוסיפים 2 כוסות מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות, עד שהאורז מוכן.
במחבת יבשה קולים את הקאשיו למשך מספר דקות ומוסיפים לאורז
מתאים לכל הדושות. מנה סאטווית קלאסית
|