רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
שם:
דוא"ל:

אומלט זוקיני וקמח שקדים

אומלט טעימה ומשביעה. אפשר לשחק עם הירקות והתיבול לכל כיוון שאוהבים. לארוחת בוקר או ערב
אומלט זוקיני וקמח שקדים
  חומרים למנה אחת:       הכנה:  
 

 

2 ביצי חופש

2 זוקיני או קישואים בהירים אם אין

רבע-חצי בצל חתוך לרצועות, תלוי כמה אוהבים

3 כפות קמח שקדים (קנוי או לטחון לבד)

מעט שמן זית

חצי כפית אורגנו יבש

חצי כפית כורכום

רבע כפית זרעי כוסברה טחונים

מלח ופלפל

 

 

 

     

 

פורסים את הזוקיני לעיגולים מוארכים ואת הבצל לרצועות.

 

מזהיבים את הבצל ולאחר מכן מוסיפים את פרוסות הזוקיני לכ-5 דקות. שימו לב שלא יהיה רך מדי. הקפצה קלה בלבד.

 

מוסיפים את כל התבלינים, מלבד המלח, הפלפל והכורכום. מערבבים. שוב, בזהירות כי הזוקיני רך ועדין יחסית.

 

טורפים את הביצים בקערה ומתבלים במלח ופלפל וכורכום. מוסיפים את קמח השקדים ומערבבים היטב שלא יהיו גושים.

 

מוסיפים לקערה את הזוקיני המוקפץ. טועמים לוודא שלא חסר שום תבלין.

 

אם צריך מוסיפים עוד מעט שמן למחבת ושופכים לתוכה את הבלילה. מנמיכים את האש ונותנים לאומלט להתבשל לאיטו. מי שאוהב יכול לכסות או להפוך צד.

 

לאומלט חגיגית יותר:

לאחר שמקפיצים קלות את הזוקיני, מניחים לו להתקרר כמה דקות ואז מסדרים על מחבת משומנת את פרוסות הזוקיני בצורת מנדלה יפה ועל זה שופכים את הביצים עם קמח השקדים. כשהאומלט מוכנה, הופכים אותה על צלחת שטוחה.

אפשר לקחת את זה לעוד הרבה כיוונים, למשל עם קוביות דלורית או מנגולד ותרד או פטרוזיליה, כוסברה ועגבניות. 

 

פריטטה זוקיני שקדים

 

לוואטה: מתאים. אפשר להפחית בכמות הכורכום

לפיטה: מתאים

לקאפה: יותר כורכום ופלפל שחור. להוסיף גם עלים ירוקים כמו פטרוזיליה ומנגולד

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
share
עוד מתכונים: